top of page

Stress release

 

 

Kendetegnet ved stress er højt alarmberedskab – fysisk og mentalt. 

Med blide, dybdegående teknikker får kroppen mulighed for at restituere. Du opnår en tilstand af dyb afspænding, der standser tankestrømmen og nedsætter stressniveauet i kroppen.

Sideløbende hermed bliver du bevidst om, hvad der stresser dig og måske finder vi mere hensigtsmæssige måder at håndtere udfordringerne på.

Typisk efter et par behandlinger begynder kroppen at genkalde sig, hvad det vil sige at være i ro og balance. Søvnen bliver bedre, hukommelsen skarpere og glæden større.

Fysiologien bag stress:

Hvis vi var fuldt og helt til stede i det vi foretager os, ville vi aldrig blive stressede. Problemet er, at vi i tankerne er et helt andet sted, end der hvor vi reelt befinder os. Og det er der ikke noget at sige til, for rigtig mange har en hverdag fuld af tidspunkter, der skal nås, på det rigtige sted, med den rigtige oppakning og forberedelse. Det kræver opmærksomhed og beslutsomhed at være til stede i nuet. I stedet sker der ofte det, at imens vores krop her og nu er i færd med dagens gøremål, så er vi i tankerne optagede af, hvad der skete i går og hvad der skal ske i morgen - hændelser, planlægning og indre dialoger kører rundt i hovedet.

 

Det samme gør sig gældende i perioder, hvor vi er særligt pressede af opgaver, beslutninger eller af følelsesmæssige relationer. Det sidste sted vi kunne drømme om at finde ro, er lige nu og her, hvor der egentlig er forbløffende få ting at forholde sig til. I stedet moser vi i tankerne derudaf, for at få styr på det hele.

(Hvis du allerede synes at teksten er for lang, ville du nok have glæde af en behandling)

 

Den livsstil kan udløse mekanismen, vi kalder stress. Flugt- og kamphormoner pisker rundt i kroppen og får hjertet til at slå hurtigere, lungerne er forberedte på en spurt og flugtmusklerne i kroppen sitrer. Dette fysiologiske alarmberedskab er et levn fra fortiden, hvor vi ofte havde brug for at kæmpe og løbe for livet, og dengang var det en fantastisk og livsnødvendig mekanisme. Men det der stresser os i dag, giver sjældent anledning til en fysisk kraftpræstation (det skulle da lige være, hvis vi er ved at komme for sent til et altafgørende møde, og vi er på cykel), og derfor ophober hormonerne sig og efterlader en vældig uro i kroppen, der gør det vanskeligt at sove og slappe af.  

 

I perioder med stress nedprioriterer kroppen alt hvad der har med vedligeholdelse og fornyelse at gøre. Derfor kan længerevarende stress give voldsomme ubalancer i muskler, fordøjelse, kredsløb og hormonsystem.

bottom of page